Nieuws
Kunstenaar

Martin Sjardijn

Over de kunstenaar

Na opgeleid te zijn aan de Vrije Academie in Den Haag was de kunstenaar Martin Sjardijn in de jaren tachtig als schilder van de Nieuwe Haagse School actief. Hij werd een bekend kunstenaar wiens werk in bekende galeries te zien was.

In de jaren tachtig kwam de kunstenaar in contact met de computer waarvan hij de mogelijkheden als kunstenaar begon te onderzoeken. Deze werden pas later door andere kunstenaars opgepakt zodat hij in Nederland alleen stond aan het begin van een nieuw tijdperk.

Hij had het geluk dat hij les kon geven aan studenten van de academie (Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten en de Vrije Academie Den Haag) en aan de Universiteit van Amsterdam en zo ook andere kunstenaars met de computer in aanraking kon brengen.

Vervolgens kreeg hij op de TU Delft de mogelijkheid om te experimenteren met de eerste Virtual Reality technieken. Van het Mondriaanfonds kreeg hij de gelegenheid ook zelf de nodige apparatuur aan te schaffen zodat hij zich verder kon ontwikkelen. Op het gebied van interactieve 3-d technieken en animatie vervulde hij een pioniersrol.

Bezoek website

Toen te zien Martin Sjardijn - virtuele werkelijkheid

Wanneer

3 oktober
t/m 1 november 2020

13:30 uur t/m 16:30 uur

Let op: dit evenement is voorbij.

Meer info

Sponsors

©2024 Stichting Kunstvereeniging Katwijk  •  Proclaimer  •  Privacy

Webontwikkeling: 2nd Chapter