Nieuws

Katwijkerkring

Katwijk, hét centrum voor plein air-schilderkunst

De Katwijkerkring is een  kring van professionele plein air-schilders die in de afgelopen jaren hebben geschilderd tijdens Katwijk en Plein Air. De ambitie van de kring is om samen met de stichting Kunstvereeniging Katwijk uit te groeien tot hét landelijke kunstcentrum voor de plein-air-schilderkunst. Een club vergelijkbaar met de kring van de Zeeschilders en de Hollandse Aquarellistenkring.

Intensieve samenwerking DUNAatelier en de Katwijkerkring

De Katwijkerkring is een initiatief van Stichting Kunstvereeniging Katwijk en enkele plein air-schilders. De leden van de kring krijgen enkele maanden per jaar expositieruimte in het DUNAatelier. Ook hebben de leden toegang tot alle faciliteiten.

Mogelijkheid tot exposeren in DUNAatelier

De leden van de kring kunnen gedurende het jaar op meerdere momenten exposeren:

  • 2 keer een groepsexpositie van 1 maand voor alle leden van de kring. De eerste expositie in de periode tussen april en juni. De tweede tussen oktober en december.
  • 1 expositie van juli tot en met september van het werk gemaakt tijdens Katwijk en Plein Air.
  • Van april tot en met juni, en van oktober tot en met december is  het DUNAatelier beschikbaar voor de leden van de kring. Exposeren gaat in overleg. Maximaal 5 exposanten per maand.

Het hele jaar rond toegang tot faciliteiten van het DUNAatelier

De leden van de Katwijkerkring kunnen gebruik maken van de faciliteiten van het DUNAatelier. Leden van de kring:

  • kunnen twee dagen per jaar gratis gebruik maken van het atelier voor het geven van workshops, bijeenkomsten of lezingen.
  • kunnen promotiemateriaal tonen op het televisiescherm in het atelier.
  • kunnen eigen boeken en kaarten te koop aanbieden in de bibliotheek van het atelier.
  • krijgen een eigen profielpagina op de website van het DUNAatelier

De Katwijkerkring telt inmiddels ​40 leden

​Stichting Kunstvereeniging Katwijk en de plein air schilders ​Theo de Feyter en Jacob Kerssemakers zijn de initiatiefnemers van de kring. Inmiddels zijn de volgende schilders ook aangesloten bij de kring: Joanna Quispel, Michiel Kranendonk, Gertjan Scholte-Albers, Peter van Berkel, Anna Pavlova, Bert Welmers, ​Peter Altena, Peter Smit, Andre Krigar, Margreet Boonstra, Sibylle Bross, Marcel Duran, Bram Stoof, Alex Verduin den Boer, Kris Spinhoven, Frans Bianchi, Natalia Dik, Piet Groenendijk, Louis Visser, Fred Thoolen, Sonja Brussen, Irma Braat, Kees van Schie, Lau Heidendael, Michiel Schepers, Wendelien Schönfeld, Corry Kooy, Remco de Waard, Marijke van Oostrum, Anne Jitske Salverda, Kees Putman, Harold Schouten, Peter de Rijcke( overleden 2022), Joeri Lefévre, Pepijn van den Wall Bake, Robin Akkerman, Daria Lavrova en Gijs Donker.

Wie kan lid worden van de Katwijkerkring?

Lidmaatschap ​is alleen mogelijk voor alle 'plein air' schilders die in Katwijk tijdens Katwijk En Plein Air hebben geschilderd. Het lidmaatschap kost € 75 per jaar. Neem voor de overige voorwaarden en het lid worden contact met ons op via katwijkerkring@gmail.com

Sponsors

©2024 Stichting Kunstvereeniging Katwijk  •  Proclaimer  •  Privacy

Webontwikkeling: 2nd Chapter