Nieuws

Historisch hete Katwijkse schildersweek

06 juli
Katwijk en Plein air - 2019

Schilders aan het werk in Katwijk

De eerste dag van de Katwijkse Schildersweek 2019 was het voor velen te heet om aan het werk te gaan. Desondanks besloten de 16 deelnemers er met ezel, doek en verf op uit te trekken om in de buitenlucht te gaan schilderen. Aan de kwaliteit van hun werk is de hitte niet af te zien.

De dagen daarna verspreiden de schilders zich. Zondag om half tien voor kerktijd, stond Bert Welmers al op de Boulevard om de kerkgang in aquarel vast te leggen. De hele week was het prima weer voor het strand. Wind om de golven mooi vast te leggen op het doek. Prima temperatuur voor prachtige beelden van spelende kinderen in de branding, fenomenaal geschilderd door Sigurd Wendland. De Amsterdammers gingen de duinen in en maakten tekeningen van de duinen in kleur en zwart-wit van de meertjes en de plaats waar ooit het Parlevlietbos stond. 110 schilderijen, tekeningen en aquarellen hangen in het DUNAatelier met beelden van Katwijk aan Zee, Katwijk aan de Rijn en Rijnsburg. Vaak realistisch geschilderd. Maar ook tref je haast abstracte weergaven van Katwijkse taferelen aan in felle kleuren van twee Leidse schilders en Frans Bianchi.

Hieronder een kleine sfeerimpressie van de schilders in actie tijdens Katwijk en Plein air 2019, met prachtige foto's van Maarten van Rijn. De schilderwerken in het echt zien? Kom dan naar de expositie in het DUNAatelier.

Social media

Wil je op de hoogte blijven van alles rondom onze exposities en activiteiten? Volg ons dan ook op Facebook.

Sponsors

©2024 Stichting Kunstvereeniging Katwijk  •  Proclaimer  •  Privacy

Webontwikkeling: 2nd Chapter