Nieuws

5-daagse beeldhouwcursus Hester de Beus

2 t/m 6 september

5 dagen les van Hester de Beus

Meld u nu aan voor de 5-daagse beeldhouwcursus onder leiding van Hester de Beus. Tijdens deze cursus gaat u van maandag tot en met vrijdag aan de slag in de buitenlucht, naast het DUNAatelier. De workshop vindt plaats in de ochtend: tussen 09.30 uur en 13.00 uur.

Heeft u nooit gewerkt in steen? Geen probleem. Tijdens de cursusweek leert u de basistechnieken van het werken in een zachte steensoort, zoals mergel of speksteen. En u krijgt informatie over andere steensoorten, het gereedschap en verschillende bewerkingstechnieken. Bent u al gevorderd? Dan kiest u de steen die bij u past.

Er is plaats voor minimaal 4 en maximaal 7 personen. Kosten voor de cursus zijn € 200. Dit is inclusief koffie, thee en het gebruik van het gereedschap, maar exclusief de steen. Er is een ruim assortiment stenen aanwezig die u tegen kostprijs kunt kopen. Bij regen is er een uitwijkmogelijkheid naar een atelier elders in Katwijk. De stenen worden dan voor u vervoerd. Aanmelden voor de cursus kan via kunstvereenigingkatwijk@gmail.com

'Beeldhouwen is weglaten'

Hester de Beus heeft haar opleiding gevolgd aan de Rietveld Academie, Amsterdam (1968 – 1970) en de Vrije Academie, Den Haag (1979-1980). Zij kreeg beeldhouwles van Marianne van den Heuvel (1996-2000) en volgde de opleiding organische vormgeving bij de  Aardewerkplaats Amiel, Zutphen (2004 – 2007)

“Het beeldhouwen ervaar ik als een intuïtief proces. Ik heb een ingeving, een idee, een thema. Deze eerste stap is nog zeer vaag, niet doordacht. Op dezelfde intuïtieve wijze maak ik een keuze voor een steensoort. Ik werk met diverse steensoorten zoals marmer, arduin, travertin, kalksteen, serpentijn en albast. Sinds een paar jaar gebruik ik ook andere materialen, zoals ijzer, koper, brons. Al werkend in de materie ontstaat langzaam de vorm. Het beeldhouwen is voor mij het proces van het ‘grote weglaten’ om tot de essentie, de kern van het beeld, te komen. Het uiteindelijke beeld wil iets zeggen: er is verbondenheid, maar er zijn nauwelijks woorden voor deze ontmoeting te vinden."

Praktische informatie

Ook buiten de cursusochtenden is er genoeg te doen in en rondom Katwijk. De middagen kunt u bijvoorbeeld doorbrengen aan het strand of in de duinen. Er zijn meer dan genoeg strandpaviljoens om rustig te relaxen. Musea zijn goed te bereiken, zoals het Katwijks Museum, Beelden aan Zee in Scheveningen of de recent heropende Lakenhal te Leiden. Het openbaar vervoer vanaf de Boulevard naar het station Leiden gaat zeer regelmatig. Wilt u gebruik maken van overnachtingen? Tegen een gunstig tarief kunt u gebruik maken van een B&B (wie het eerst komt, die het eerst maalt). Ook fietsen zijn op verschillende plekken te huur. Wij verwijzen u graag.

Wanneer

2 t/m 6 september 2019
Elke maandag, dinsdag, woensdag, donderdag & vrijdag
09:30 uur tot 13.00 uur

Let op: dit evenement is voorbij.

Sponsors

©2024 Stichting Kunstvereeniging Katwijk  •  Proclaimer  •  Privacy

Webontwikkeling: 2nd Chapter