Nieuws
Must see

De grens van het Romeinse Rijk

7 mei

De grens van het Romeinse Rijk

Joop Smits vertelt over de Limes, de grens van het Romeinse Rijk

De Romeinen hebben grote invloed op Nederland gehad. De grens van het Romeinse rijk liep dwars door Nederland van Nijmegen tot Katwijk. Daardoor is de Romeinse geschiedenis in Nederland best goed zichtbaar; er is veel opgegraven en we kennen de ligging van forten en wachttorens. Forten en wachttorens klinkt als een militaire bezetting en dat was het in het begin inderdaad. Later kwam er een meer burgerlijke samenleving, het leven en de wereld in Nederland veranderde toen heel erg. 

Er is grote belangstelling voor de Romeinse wereld, die heeft een plaatsje in de Canon van de Nederlandse geschiedenis. En de Limes - grens van het Romeinse rijk - is verheven tot Unesco werelderfgoed.  

Joop Smits is leraar klassieke talen in Haarlem. Hij kent de geschiedenis van de Romeinen goed. Daarnaast is hij ook een liefhebber van fietsen en wandelen, o.a. langs de Romeinse Limes.  Je zult vast en zeker na deze lezing zelf een stukje Limes-route willen gaan wandelen of fietsen. Langs de Romeinse forten langs de Rijn!

Praetje 7 mei, 20 uur

Wanneer

7 mei 2024
20:00

Let op: dit evenement is voorbij.

Sponsors

©2024 Stichting Kunstvereeniging Katwijk  •  Proclaimer  •  Privacy

Webontwikkeling: 2nd Chapter