Nieuws

Ver...gaan

3 november t/m 10 december

Ver….gaan

Fred Thoolen en Michiel Schepers

Twee professionele kunstenaars die vele reizen maakten en in hun werk reageren op hun ervaringen. Het thema ‘Eens zal het allemaal vergaan...’ is leidraad van deze tentoonstelling.

Fred Thoolen maakt graag korte schetsen, een snelle weergave van wat hij ziet, wat in hem opkomt is de basis voor wat hij tekent en schildert in zijn directe omgeving en op zijn reizen. Deze expositie is een greep uit het werk dat hij heeft gemaakt. 

‘Vaak ontstaat uit het tekenend kijken naar mensen, een landschap, een fabriek of een situatie die ontstaat door interactie van mens en natuur, een thema dat ik beeldend kan onderzoeken in verschillende werken die dat onderwerp uitdiepen.

Michiel Schepers is vooral tekenaar. Het gaat hem erom iets te ontdekken in het motief dat hij zonder de tekening ter plaatse nooit zou hebben opgemerkt. 

Hij vertelt er over:

‘De zin van mijn leven is de wereld zien, alles wat er is zonder uitzondering. Tekenen is een middel om natuur en mensheid goed te bekijken. Schilderen is er de publieke uitdrukking van. Belangrijkste regel hierbij: maak het niet mooier of interessanter dan het is".  

Op 10 december zijn Fred Thoolen en Michiel Schepers zelf ook aanwezig in het DUNA.

Openingstijden

De tentoonstelling is te bezoeken van 3 november t/m 10 december 2023, van vrijdag t/m zondag van 13.30 tot 16.30 uur. Toegang gratis. 

 

De kunstenaars

Klik op de naam van de kunstenaar om het profiel en tentoongestelde kunstwerk(en) te bekijken.

Wanneer

3 november
t/m 10 december 2023

Elke zondag, vrijdag & zaterdag
13.30 tot 16.30 uur

Let op: dit evenement is voorbij.

Sponsors

©2024 Stichting Kunstvereeniging Katwijk  •  Proclaimer  •  Privacy

Webontwikkeling: 2nd Chapter