Nieuws
Must see

Terra Incognita

27 mei t/m 23 juni

Terra Incognita


Drie professionele Duitse kunstenaars 

“Terra Incognita” in het DUNAatelier “Terra Incognita” oftewel Onbekend Gebied

 

Sibylle Bross, Corinna Weiner en Carola Schapals geven dit thema vorm, te zien van 17 mei t/m 23 juni in het Katwijkse DUNAatelierDe kunstenaars schilderen zowel in het atelier als buiten ‘en plein air’.

 

Sibylle Bross komt graag in Katwijk om de zee te schilderen. Ze was hier onlangs nog met een aantal leerlingen en laat nu een andere kant zien: figuratie en abstractie in één schilderij, grof opgezet maar toch gedetailleerdZij zoekt de beweging om in de schilderijen weer te geven en schildert zowel portretten, naakten, landschappen, stillevens en mensfiguren in verschillende technieken zoals olieverf, acryl, tekentechnieken en aquarel. Deze technieken combineert zij ook.

 

Zo ook Corinna WeinerDe kunstenares experimenteert veel met zowel technieken als onderwerpen. Daarbij maakt zij gebruik van zowel olieverf en kwast als de verfspuitbus. Het spanningsveld tussen mens en natuur, maar ook die van vrouwelijke rolmodellen en identiteit vormen onderwerpen voor haar. Carola Schapals daarentegen is op zoek naar magische plekken in de natuurIn de combinatie van bijzondere architectuur met de natuur weet zij een speciale atmosfeer weer te geven. Droombeelden, naakten geschilderd in het atelier en ‘plein air’- onderwerpen wisselen elkaar af.

De titel van de tentoonstelling ‘Terra Incognita’ of wel onbekend gebied geeft de experimenteerlust van de drie vrouwen goed weer.

Wanneer

27 mei
t/m 23 juni 2024

Elke zondag, vrijdag & zaterdag
13:30 t/m 16:30

Waar

DUNA Atelier
Boulevard Zeezijde 31
(Duinplein t.o. de Vuurbaak)
2225 BB Katwijk
Routebeschrijving

Sponsors

©2024 Stichting Kunstvereeniging Katwijk  •  Proclaimer  •  Privacy

Webontwikkeling: 2nd Chapter