Nieuws

Burgemeester Visser opent vernieuwd DUNAatelier

09 juli
Burgemeester Visser opent DUNAatelier

Burgemeester Visser opent vernieuwd DUNAatelier

Met de officiele opening door burgemeester Cornelis Visser is de eerste tentoonstelling van de Stichting Kunstvereeniging Katwijk een feit. Een record aantal van niet minder dan 236 schilderijen van "en plein air-schilders" zijn er tot 15 september te bewonderen.

Vrijwel alle kunstwerken zijn tussen 29 juni en 6 juli in Katwijk in de buitenlucht gemaakt. Burgemeester Visser sprak ter gelegenheid van de opening zijn waardering uit voor de activiteiten van de Kunstvereeniging. Ze verrijken het culturele leven en de tentoonstellingen in het DUNAatelier zijn in het belang van het toerisme, vond hij. Hij stelde tot tevredenheid van het bestuur van de Kunstvereeniging vast dat het DUNAatelier nu op een definitieve plaats staat.
 
In het vernieuwde DUNAatelier - naast het voormalig restaurant De Zwaan, tegenover de Vuurbaak - beschikt de Kunstvereeniging over ca. 75 strekkende meter wand om schilderijen op ten toon te stellen. De kelder van het gebouw wordt de thuishaven van de Katwijkerkring, die daar in de toekomst regelmatig hun tentoonstellingen zullen organiseren.

De openingsceremonie kreeg voor voorzitter Jack Vlieland een ongedacht slot. Vrijwilligster Lia Tjabbringa prees hem omdat aan hem is te danken dat het DUNAatelier staat zoals nu. Hij zocht en vond vrijwilligers, deskundigen op allerlei gebied en sponsors. Als waardering voor zijn inspanningen ontving hij een portretschilderij, dat een ander bestuurslid van hem heeft gemaakt.

Social media

Wil je op de hoogte blijven van alles rondom onze exposities en activiteiten? Volg ons dan ook op Facebook.

Sponsors

©2021 Stichting Kunstvereeniging Katwijk  •  Proclaimer  •  Privacy

Webontwikkeling: 2nd Chapter