Nieuws
Must see

Van de kust naar de hoogvlakte

15 februari t/m 3 maart

In Katwijk vrienden geworden

In Katwijk zijn ze vrienden geworden en vanaf 15 februari exposeren Bram Stoof, Alex Verduijn den Boer en Remco de Waard samen in het DUNAatelier. Ze tonen beelden van Spaanse landschappen. Die zijn tot en met 3 maart te zien op de begane grond van het DUNAatelier aan de Boulevard in Katwijk.

Tijdens de Katwijkse schildersweek 2014 is de samenwerking tot stand gekomen. Al hun werk is figuratief, rechtstreeks naar de waarneming en dus niet gemaakt aan de hand van foto's. "Van de kust naar de hoogvlakte" is de titel van de expositie.

Bram Stoof toont aquarellen en olieverfschilderijen, Alex Verduijn den Boer krijttekeningen, linosneden en schilderijen en Remco de Waard tekeningen, olieverfschilderijen en gouaches. Totaal zo'n veertig à vijftig grotere en kleinere werken. Alle drie verwerken ze de werkelijkheid op hun eigen manier.

De expositie is te bekijken van 14 februari tot 3 maart op vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 13.30 tot 16.30 uur.

Wanneer

15 februari
t/m 3 maart 2019

13.30 uur tot 16.30 uur

Waar

DUNA Atelier
Boulevard Zeezijde 31
(Duinplein t.o. de Vuurbaak)
2225 BB Katwijk
Routebeschrijving

Over de kunstenaar

Bram Stoof

Bram Stoof (1959) schildert portretten, landschappen, stillevens en naakten in olieverf en in aquarel. Zijn werken ontstaan naar de waarneming in het atelier of in de vrije natuur. Hij verlangt een grote betrokkenheid met zijn motief, waardoor hij het gebruik van foto’s bij voorkeur uitsluit. De nauwkeurige stijl waarin Stoof werkt vertelt over een persoonlijke beleving. Zijn realistische weergave heeft niet in de eerste plaats het oogmerk documentair te zijn. Hij koestert een grote liefde en fascinatie voor zijn materiaal, waarvan hij de mogelijkheden steeds opnieuw onderzoekt. Elk nieuw schilderij betekent een nieuw avontuur voor hem. Bram Stoof woont en werkt in Amsterdam.

Naar profiel

Sponsors

©2019 Stichting Kunstvereeniging Katwijk  •  Proclaimer  •  Privacy

Webontwikkeling: 2nd Chapter