Nieuws

Katwijk En Plein Air 2021 succesvol verlopen

05 september

Ook al werkte het weer niet helemaal mee. Een aantal schilders zocht de zee op, de golven waren zeer aantrekkelijk evenals de mooie luchten die wisselden tussen dreigend, bewolkt en zonnig. Lastig om te schilderen door het wisselende licht en vermoeiend door de harde wind die ze om de oren blies.

Sommigen zochten daarom naar onderwerpen binnen, zoals in het Katwijks Museum en bij de indoor volkstuintjes in Rijnsburg waar ze enthousiast ontvangen werden.

Wat beschutter waren ook de duinen, het Barakkenkamp langs de Wassenaarseweg en de pluktuin van Festina Lente. Zelfs de parkeergarage aan de Boulevard leverde verrassende schilderijen op, hoewel de uitlaatgassen wat minder waren om in te werken.

Het project van Jacob Kerssemakers waarvoor belangstellenden vrijblijvend een idee voor een locatie konden leveren, was een groot succes. In totaal tekende hij in aquarel zo’n veertig werken die tot 19 september beschikbaar blijven voor de ‘opdrachtgevers’ en daarna eventueel voor iedereen te koop zijn.

In totaal werden door 17 hoofdzakelijk Nederlandse kunstenaars 158 olieverf schilderijen van verschillende formaten en prijsklassen gemaakt.

Social media

Wil je op de hoogte blijven van alles rondom onze exposities en activiteiten? Volg ons dan ook op Facebook.

Sponsors

©2024 Stichting Kunstvereeniging Katwijk  •  Proclaimer  •  Privacy

Webontwikkeling: 2nd Chapter