Nieuws

Expositie “Meer achter de duinen” biedt dwarsdoorsnede Katwijkse kunst

02 maart
Expositie “Meer achter de duinen” biedt dwarsdoorsnede Katwijkse kunst

Expositie “Meer achter de duinen” biedt dwarsdoorsnede Katwijkse kunst

“Meer achter de duinen” is een tentoonstelling in ons DunaAtelier aan de Boulevard 73 in Katwijk. De expositie brengt het rijke en diverse culturele leven in Katwijk onder de aandacht. Vele schilders lieten zich inspireren door de kust van Katwijk. Maar het dorp is een inspiratiebron voor beoefenaars van veel meer kunstvormen.

Katwijk staat niet bekend om haar rijke cultureel leven. Ten onrechte, vond Anneke van Gijlswijk. Ze begon daarom in mei 2013 een maandelijkse interviewreeks met Katwijkse kunstenaars in de Katwijksche Post. Aandacht voor kunst is in Katwijk niet vanzelfsprekend. Ze interviewde Katwijkse schilders, beeldhouwers, musici, componisten, rockbands, singer songwriters en kinderboekenschrijvers totdat ze in januari 2017 op 61-jarige leeftijd overleed. Werk van alle geïnterviewde kunstenaars is tijdens de expositie in het DunaAtelier te bewonderen.

Onder de geïnterviewden zijn onder anderen beeldend kunstenaar Gerard Brouwer, edelsmid Erika Houwaard, schrijfster Els Rooijers, actrice Diewertje Dir, theatermaker Frank Siera, componist van game-muziek Siddhartha Barnhoorn en violiste Emmy Storms.

De verrassende tentoonstelling is open van 10 februari t/m 25 maart op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 14.00 uur en 16.00 uur.

Social media

Wil je op de hoogte blijven van alles rondom onze exposities en activiteiten? Volg ons dan ook op Facebook.

Sponsors

©2020 Stichting Kunstvereeniging Katwijk  •  Proclaimer  •  Privacy

Webontwikkeling: 2nd Chapter