Nieuws

DUNAatelier gaat weer open

24 mei

DUNAatelier gaat weer open

Vanaf 5 juni opent het DUNAatelier haar deuren weer. De uitgestelde tentoonstelling 'Stad' is dan tot en met 27 juni te bezoeken. Naast schilderijen van leden van de Katwijkerkring is in het souterrain ook werk te zien van keramiste Joke Bontenbal. Exposanten van 'Stad' zijn Fred Thoolen, Marcel Duran, Robin Akkerman, Kees van Schie, Frans Bianchi en Louis Visser. De laatste expositie ' LAND' van de Katwijkerkring is tot 4 juni nog digitaal te zien op de website.

Expositie Katwijkerkring "Stad"

Na maanden uitstel is gelukkig vanaf 5 juni het tweede deel van de expositie “Stad en Land” te zien met schilderijen van deelnemers aan de Katwijkerkring. Het eerste deel moest na korte tijd worden gesloten.

Beneden in het souterrain wordt ook keramisch werk van Joke Bontenbal getoond: rotstempels die zij tegenkwam op reizen door Nepal, Armenië, Cappadocië en Frankrijk.

Fred Thoolen toont twee grote werken die, vluchtig bekeken, fotografisch aandoen maar bij nadere beschouwing met penseel en olieverf geschilderd blijken te zijn. Thoolen gebruikt graag de lijn, heeft oog voor abstractie en maakt gebruik van genuanceerde kleuren. Het zijn werken uit zijn Europaproject waarvoor hij steden in het heden verbindt met het verleden. Hier zien we het resultaat uit het hedendaags Berlijn en Londen.

Kees van Schie en Robin Akkerman zijn twee Leidse kunstenaars die veel met elkaar optrekken. Het is daardoor niet vreemd dat beiden werk uit Curaçao laten zien: WILLEMSSTADsgezichten. Samen met hun vriend Frans Bianchi, die nu aquarellen van Rotterdam toont, schilderen zij op een expressionistische manier, met uitbundig kleurgebruik. Soms werken zij samen aan een schilderij. Hiervan is ook een voorbeeld te zien. Hun bijdrage bevat ook schilderijen die ontstonden in Zeeland en Frankrijk.

De schilderijen in olieverf van Marcel Duran geven stadsgezichten weer uit Nederland. Een plein-air-schilder pur sang die in de buitenlucht direct zijn werken maakt in handzame formaten. De kunstenaar is altijd op zoek naar sfeer en lichtval. De essentie van de zo gekozen onderwerpen geeft hij levendig en sfeervol weer.

Louis Visser toont een aantal van zijn Amsterdamse stadsgezichten die hij, weer of geen weer, ter plekke schildert. Een paraplu behoort dan ook tot zijn vaste uitrusting. Hij maakt zijn schilderijen altijd binnen vijf uur en struint ervoor Amsterdam en directe omgeving af op zoek naar een motief dat door een bepaalde lichtval of stemming opvalt. Tijdens het schilderen vindt hij ook tijd om met passanten te praten. Hij vindt dat een belangrijk onderdeel van zijn schilderplezier.

 

Social media

Wil je op de hoogte blijven van alles rondom onze exposities en activiteiten? Volg ons dan ook op Facebook.

Sponsors

©2022 Stichting Kunstvereeniging Katwijk  •  Proclaimer  •  Privacy

Webontwikkeling: 2nd Chapter