Nieuws

La Fuente - Podium DUNAplein

25 augustus

Verfrissende en verwarmende klanken op Duinplein

Jiddische en Sefardische liefdesliedjes met een weemoedig tintje, zelfs als ze vrolijk zijn. Die gaat het duo La Fuente - Spaans voor De Fontein - op zaterdag 25 augustus ten gehore brengen tijdens het gratis Open Podium van Kunstvereeniging Katwijk.

Het duo La Fuente bestaat uit de Leidse Helga Kruse, harp en zang, en de Amsterdamse bassist Gregor Schäfer. Hoewel beiden professioneel muzikant zijn, treden ze voor het eerst als duo op. Schäfer zag op Facebook dat Kruse een concert gaf tijdens de Open Joodse Huizen-route in Leiden. Hij heeft haar uitgenodigd samen te werken omdat hij haar arrangementen mooi vindt. De sonore basklanken zijn een mooie aanvulling op het lichte tokkelen van de harp, vinden beiden.

Eigen arrangementen

De volksliedjes die duo La Fuente op het Duinplein laat horen, heeft Helga Kruse van eigen arrangementen voor zang en harp voorzien. Dat levert verfrissende en verwarmende klanken op, belooft ze. Behalve liefdesliedjes zal La Fuente ook een Jiddisch slaapliedje ten gehore brengen en een liedje over een kraai die een nestje bouwt. Tijdens het concert maakt La Fuente ook muzikale uitstapjes. Ze zingen onder andere een Chassidisch (mystiek Joods) lied in het Hongaars en een uitbundig lied van de Csango, een Hongaarse minderheid in Roemenië. Gregor Schäfer bespeelt naast de kleine contrabas ook de mandura. Dat is een instrument dat lijkt op een mandoline. Hij heeft het zelf laten bouwen. Er is ook een lied waarbij beiden percussie spelen.

Wie wil weten hoe Jiddische en Sefardische liefdesliedjes met een weemoedig tintje klinken komt zaterdag 25 augustus om 16.30 uur naar het Duinplein aan de Boulevard zeezijde tegenover de vuurtoren en naast het DUNAatelier. La Fuente treedt twee maal een half uur op, onderbroken door een pauze. Bij slecht weer is het optreden in het DUNAatelier.

Wanneer

25 augustus 2018
16:30 uur

Let op: dit evenement is voorbij.

Sponsors

©2023 Stichting Kunstvereeniging Katwijk  •  Proclaimer  •  Privacy

Webontwikkeling: 2nd Chapter