Nieuws

Zee en Zo

15 februari t/m 3 maart

Kust als inspiratiebron voor pastels, schilderen en objecten

Zee & Zo" is een "natuurlijke expositie" van de Leidse kunstenaars Alice Pardon en Jacqueline Borg in het DUNAatelier aan de Boulevard in Katwijk. Borg toont pastels, Pardon schilderijen en "ruimtelijk werk". Ze zijn te zien in het souterrain van het DUNAatelier.

Alice Pardon laat zich verrassen door wat ze aantreft: takken, twijgen, papier en restmateriaal. Met behulp van ambachtelijke technieken bewerkt en verwerkt ze dat tot objecten. Foto’s zijn vaak inspiratie voor het schilderen. Tijdens het schilderen laat ze de foto los en creëert een eigen beeld. Daarnaast combineert zij fotografie en digitaal schilderen in landschappelijke beelden. Jacqueline Borg past bij haar werk alleen traditionele technieken toe.

Jacqueline Borg maakt tekeningen met pastelkrijt, ook op groot formaat. Zij legt in haar werk de structuur vast van op het strand aangespoeld materiaal: visnetten en touw bijvoorbeeld. Daarnaast maakt zij "reflections": weergaven van het zon- of het maanlicht in het water. "Alles dat ik exposeer zijn beelden van zee en strand tussen Wassenaar en Katwijk, want daar loop ik elke week. Al dertig jaar", zegt ze. "Ik houd ook van de kust bij Den Helder met zijn strekdammen. Over dat gebied maak ik ook werk."

De expositie is te bezoeken van 15 februari tot 3 maart op vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 13.30 tot 16.30 uur.

Wanneer

15 februari
t/m 3 maart 2019

13.30 uur tot 16.30 uur

Let op: dit evenement is voorbij.

Sponsors

©2023 Stichting Kunstvereeniging Katwijk  •  Proclaimer  •  Privacy

Webontwikkeling: 2nd Chapter