Nieuws

Verkoop eigen collectie

24 januari t/m 16 februari

Kunstvereeniging Katwijk verkoopt uit eigen collectie

Kunstliefhebbers die graag werk van een professionele schilder voor  schappelijke prijs aan de wand willen hangen, zijn vanaf 24 januari van harte welkom in het DUNAatelier voor de verkoopexpositie uit de eigen collectie.

Deze collectie ontstond door schenkingen van deelnemende kunstenaars aan Katwijk En Plein Air, schilderen aan zee. Dat de zee een belangrijke rol speelt is te zien op een van de wanden die alleen met zee- en strandgezichten gevuld is.

De verkooptentoonstelling biedt bezoekers van het DUNAatelier de kans een origineel schilderij van een gerenommeerde binnen- of buitenlandse kunstenaar aan te schaffen. Zoals van de Nederlanders Marcel Duran, Wendelien Schönfeld, Gertjan Scholte Albers of Gineke Zikken. Of van de Duitse schilders Thomas Freund, Sigurd Wendland en Andre Krigar. Ook van de Russische kunstenaars Kirill Datsouk, Natalia Dik en Anna Pavlova is werk te koop.

Er is een grote variatie aan schilderijen, aquarellen, gouaches en houtsneden. Er zijn min of meer abstracte werken bij, maar het merendeel betreft realistische werken in allerlei stijlen. De werkwijze van de kunstenaars is uiteenlopend. Schilders onderscheiden zich door hun penseelstreek, kleurgebruik en onderwerpkeuze. De schilderijen die zij maken verschillen daardoor ook, net als de onderwerpen zee en strand, natuur en dorpsgezichten.

Kopen of lenen

Wie een schilderij koopt, steunt daarmee tevens het werk van de stichting Kunstvereeniging Katwijk. De kunstwerken die de Kunstvereeniging bezit vertegenwoordigen een financiële waarde die gebruikt wordt om de activiteiten van de stichting te ondersteunen en de rente en aflossing te kunnen betalen op de leningen die zijn aangegaan om de verhuizing en uitbreiding van het DUNAatelier mogelijk te maken.

De brutoprijzen van de werken variëren van € 200 tot € 2.000. De mogelijkheid bestaat nu ook in termijnen te betalen. Een schilderij eerst voor 25 euro per jaar in bruikleen krijgen, kan ook voor vrienden van het DUNAateler.

Wanneer

24 januari
t/m 16 februari 2020

Elke zondag, vrijdag & zaterdag
13:30 uur tot 16:00 uur

Let op: dit evenement is voorbij.

Sponsors

©2023 Stichting Kunstvereeniging Katwijk  •  Proclaimer  •  Privacy

Webontwikkeling: 2nd Chapter