Nieuws

Katwijkerkring expositie Stad

5 t/m 27 juni

We zijn weer open!

Na maanden uitstel is gelukkig vanaf 5 mei het tweede deel van de expositie “Stad en Land” te zien met schilderijen van deelnemers aan de Katwijkerkring. Het eerste deel moest na korte tijd worden gesloten. In verband met corona mogen acht bezoekers met mondkapjes tegelijk naar binnen (1,5 m afstand). De penselen bij de ingang geven aan hoeveel mensen er nog naar binnen kunnen (1 penseel per persoon). Er is een looproute gemaakt, bij de ingang staat desinfectans voor de handen.

Fred Thoolen

Fred Thoolen toont twee grote werken die, vluchtig bekeken, fotografisch aandoen maar bij nadere beschouwing met penseel en olieverf geschilderd blijken te zijn. Thoolen gebruikt graag de lijn, heeft oog voor abstractie en maakt gebruik van genuanceerde kleuren. Het zijn werken uit zijn Europaproject waarvoor hij steden in het heden verbindt met het verleden. Hier zien we het resultaat uit het hedendaags Berlijn en Londen.

Kees van Schie en Robin Akkerman

Kees van Schie en Robin Akkerman zijn twee Leidse kunstenaars die veel met elkaar optrekken. Het is daardoor niet vreemd dat beiden werk uit Curaçao laten zien: WILLEMSSTADsgezichten. Samen met hun vriend Frans Bianchi, die nu aquarellen van Rotterdam toont, schilderen zij op een expressionistische manier, met uitbundig kleurgebruik. Soms werken zij samen aan een schilderij. Hiervan is ook een voorbeeld te zien. Hun bijdrage bevat ook schilderijen die ontstonden in Zeeland en Frankrijk.

Marcel Duran

De schilderijen in olieverf van Marcel Duran geven stadsgezichten weer uit Nederland. Een plein-air-schilder pur sang die in de buitenlucht direct zijn werken maakt in handzame formaten. De kunstenaar is altijd op zoek naar sfeer en lichtval. De essentie van de zo gekozen onderwerpen geeft hij levendig en sfeervol weer.

Louis Visser

Louis Visser toont een aantal van zijn Amsterdamse stadsgezichten die hij, weer of geen weer, ter plekke schildert. Een paraplu behoort dan ook tot zijn vaste uitrusting. Hij maakt zijn schilderijen altijd binnen vijf uur en struint ervoor Amsterdam en directe omgeving af op zoek naar een motief dat door een bepaalde lichtval of stemming opvalt. Tijdens het schilderen vindt hij ook tijd om met passanten te praten. Hij vindt dat een belangrijk onderdeel van zijn schilderplezier.

Joke Bontenbal

Keramisch werk van Joke Bontenbal dat zij naar aanleiding van reizen door verschillende landen maakte.

De kunstenaars

Klik op de naam van de kunstenaar om het profiel en tentoongestelde kunstwerk(en) te bekijken.

Wanneer

5 t/m 27 juni 2021
Elke zondag, vrijdag & zaterdag
14:00 uur t/m 17:00 uur

Let op: dit evenement is voorbij.

Sponsors

©2021 Stichting Kunstvereeniging Katwijk  •  Proclaimer  •  Privacy

Webontwikkeling: 2nd Chapter