Nieuws
Must see

Ieder een eigen kijk

2 t/m 25 juli

Ieder een eigen kijk

Vier kunstenaars van de Katwijkerkring tonen vanaf vrijdag 2 juli hun eigen kijk op leven en omgeving  in het DUNAatelier naast de Katwijkse Boulevard.

Dit keer is op de begane grond onder meer werk te zien van de Duitse schilders Sibylle Bross en Jürgen Leippert. Zij zijn beiden afkomstig uit Stuttgart. Hun schilderijen zijn te zien naast die van de Brabantse kunstenaar Rob Jacobs en van Peter Smit uit Amsterdam. In het souterrain toont Lau Heidendael, ook werkzaam in  Amsterdam, zijn werken op papier.

Olieverfschilderijen op de begane grond

Sibylle Bross en Jürgen Leippert schilderen expressief, zowel vanuit gevoel als verstand. Hun werk heeft een relatie met zowel de natuur als met de abstractie. Heftig penseelwerk, gecombineerd met sprekende kleuren zijn bij beiden te vinden. Rob Jacobs toont een keur aan schilderijen die hij in verschillende jaargetijden in de omgeving van zijn woonplaats maakte. Tijdens een diner in het Tropenmuseum schilderde hij op groot formaat een vrolijk doek met de genietende gasten. Ook zijn enkele van zijn bloemstillevens te zien. Peter Smit is een hedendaags impressionist. Wat hij ziet geeft hij weer met losse toets. Hij werkt vanuit het licht en gebruikt vrolijke kleuren. De lijn gebruikt hij niet. Hij is een groot liefhebber van het strand wat in zijn bijdrage terug te vinden is.

Werken op papier In het souterrain

Laurens Heidendael is naast schilder ook graficus. Hij toont ingetogen werken, aquarellen die ontstaan vanuit interesse in licht en ruimte. Het onderwerp doet er voor hem niet zo toe. Subtiel kleurgebruik en grafische elementen karakteriseren zijn werk door de lineaire vormen die hij met zijn penseel maakt. Transparantie heeft de overhand en die ontstaat door toetsen in aquarel naast en over elkaar te plaatsen. Door wassingen ontstaat een abstracte indruk. Het is werk om eens goed voor te gaan zitten.

De kunstenaars

Klik op de naam van de kunstenaar om het profiel en tentoongestelde kunstwerk(en) te bekijken.

Wanneer

2 t/m 25 juli 2021
Elke zondag, vrijdag & zaterdag
14.00 - 17.00 uur

Waar

DUNA Atelier
Boulevard Zeezijde 31
(Duinplein t.o. de Vuurbaak)
2225 BB Katwijk
Routebeschrijving

Uitgelicht

Peter Smit

Peter Smit (1957), studeerde aan de Academie voor Beeldende Vormgeving (eerste graads tekenopleiding) en de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Sinds 1985 exposeert hij geregeld in Nederland. Hij krijgt veel aandacht in de media (Nova...

Naar profiel

Sponsors

©2021 Stichting Kunstvereeniging Katwijk  •  Proclaimer  •  Privacy

Webontwikkeling: 2nd Chapter