Nieuws

Expositie "Meer achter de duinen"

10 februari t/m 25 maart

Vele schilders lieten zich inspireren door de kust van Katwijk. Maar het dorp is een inspiratiebron voor beoefenaars van veel meer kunstvormen. De expositie “Meer achter de duinen” bracht het rijke en diverse culturele leven in Katwijk onder de aandacht.

Katwijk staat niet bekend om haar rijke cultureel leven. Ten onrechte, vond Anneke van Gijlswijk. Ze begon daarom in mei 2013 een maandelijkse interviewreeks met Katwijkse kunstenaars in de Katwijksche Post. Aandacht voor kunst is in Katwijk niet vanzelfsprekend. Ze interviewde Katwijkse schilders, beeldhouwers, musici, componisten, rockbands, singer songwriters en kinderboekenschrijvers totdat ze in januari 2017 op 61-jarige leeftijd overleed. Werk van alle geïnterviewde kunstenaars was tijdens de expositie in het DUNAatelier te bewonderen.

Onder de geïnterviewden waren onder anderen beeldend kunstenaar Gerard Brouwer, edelsmid Erika Houwaard, schrijfster Els Rooijers, actrice Diewertje Dir, theatermaker Frank Siera, componist van game-muziek Siddhartha Barnhoorn en violiste Emmy Storms.

Wanneer

10 februari
t/m 25 maart 2018

19:00 - 20:00

Let op: dit evenement is voorbij.

Sponsors

©2023 Stichting Kunstvereeniging Katwijk  •  Proclaimer  •  Privacy

Webontwikkeling: 2nd Chapter