Nieuws

Expositie Katwijkerkring (1)

11 mei t/m 8 juni

Eerste expositie kring van en plein airschilders

Sinds een paar maanden hebben zo’n twintig kunstenaars die en plein air, dus buiten naar waarneming werken, zich verenigd in de Katwijkerkring van plein airschilders. Op 11 mei treedt deze Katwijkerkring voor het eerst naar buiten met een tentoonstelling in het souterrain van het DUNAatelier aan de Boulevard in Katwijk.

Grote diversiteit

Tijdens de eerste weken van de expositie zullen Marcel Duran, Bert Welmers en Gertjan ScholteAlbers werkstukken tonen. Daarna volgen Frans Bianchi, Jacob Kerssemakers en Anna Pavlova. Er zijn grote verschillen tussen deze zes kunstenaars, van impressionistisch tot expressionistisch. Het geheel laat de grote diversiteit in het werk van plein air-schilders goed zien.

Marcel Duran zet activiteiten die hij al schilderend waarneemt, treffend op het doek. Even zo goed geeft hij de stilte van een bijna verlaten haven weer. Stad en land zijn het werkterrein. Voor de expressionist Gertjan Scholte-Albers is het Groninger land zijn werkterrein. Hij maakt grote panorama’s in bijzondere, van de realiteit afwijkende kleuren. De Russische Anna Pavlova legt met een losse, luchtige toets stad en natuur op locatie in olieverf vast naar de sfeer van de dag. Frans Bianchi schildert abstracte landschaps- en stadsgezichten. De kleuren paars, groen en oranje zijn kenmerkend voor zijn schilderijen, waarin hij veel weglaat. Dat maakt zijn werk bijzonder voor een selecte groep bezoekers. Jacob Kerssemakers is bekend van zijn grote panoramische schilderijen die hij op rol maakt. Dit keer maken ook kleinere en abstracte schilderijen deel uit van de expositie. Bert Welmers schildert figuratieve landschappen en stads- en havengezichten in zowel olieverf als aquarel, die neigen naar abstractie. In het DUNAatelier toont hij havengezichten.

De kunstenaars

Klik op de naam van de kunstenaar om het profiel en tentoongestelde kunstwerk(en) te bekijken.

Wanneer

11 mei
t/m 8 juni 2019

Elke zondag, vrijdag & zaterdag
14.00 uur tot en met 17.00 uur

Let op: dit evenement is voorbij.

Sponsors

©2023 Stichting Kunstvereeniging Katwijk  •  Proclaimer  •  Privacy

Webontwikkeling: 2nd Chapter